top of page

Word jij onze nieuwe roostermaker?

Roostermaker gezocht

Ben jij gestructureerd en vind je het leuk om te puzzelen? Wij zoeken per direct een roostermaker: iemand die de diensten van de dierenverzorgers in een rooster zet en bijhoudt.

Wat ga je doen?

Als roostermaker maak jij de roosters voor de dierenverzorgers. Dit doe je in overleg en in samenwerking met alle betrokkenen, zoals de vrijwilligers en de vrijwilligerscoördinator. 

 

We maken gebruik van de app Inzetrooster. Dat is een online roosterplatform voor vrijwilligers. Jij als beheerder zet de diensten in het rooster. Hierdoor heb je een up-to-date overzicht. Gebruikers kunnen eventueel hun dienst onderling overdragen als ze onverhoopt niet meer kunnen komen.

 

Er is altijd een dienst in de ochtend en een dienst in de middag. Het is de bedoeling dat elke dienst is gevuld. Meestal met minstens twee vrijwilligers. Zo is er altijd achtervang. Als iemand afwezig is, zoek je als roostermaker een oplossing. Jij bent flexibel, proactief en vindt een beetje stress wel lekker.

 

Samenwerking

Je werkt samen met de vrijwilligerscoördinator. Die leert nieuwe vrijwilligers alles over de weide en zorgt ervoor dat ze worden ingewerkt. Jij geeft door voor welke dagen je mensen zoekt om de puzzel van het rooster rond te krijgen. Daarnaast heb je contact met de vrijwilligers. Zij melden via Inzetrooster of bij jou als ze een dienst niet kunnen draaien.

 

Tijd

Als vrijwillige roostermaker ben je maximaal 1 uur per week bezig. Dat is een ruime inschatting, want eigenlijk draait het rooster al via Inzetrooster. En dat werkt verder automatisch. Je hebt het drukker als de vakantieperiode eraan komt of als er zieken zijn. Jij vindt het dan een uitdaging om de gaten op te vullen.

 

Vrijwilliger zijn bij Dierenweide Slingerbos

Als vrijwilliger bij Dierenweide Slingerbos krijg je de kans zelfstandig te werken. Je kunt altijd ideeën aandragen bij het bestuur. De weide organiseert minstens één keer per jaar een gezellige vrijwilligersbijeenkomst om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast doen we mee met NLdoet en Burendag. Op die dagen kan iedereen die dat leuk vindt op de weide helpen.

Contact
Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur een mail naar info@dierenweideslingerbos.nl. Vergeet je telefoonnummer niet. Dan bellen we even. Dat is wat makkelijker. Tot snel!

bottom of page