top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Wat zijn de openingstijden van Dierenweide Slingerbos?
  In de maanden november, december, januari en februari zijn we gesloten. Als het echt heel mooi weer is en er een vrijwilliger beschikbaar is, dan gaan we graag open. Hou ons daarom in de gaten op Facebook of Instagram. In het voorjaar gaat de weide weer open voor bezoek, sowieso op zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. We willen vaker open, maar dan hebben we meer vrijwilligers nodig die weleens een keer enkele uurtjes een oogje in het zeil willen houden. Iets voor jou? Mail naar info@dierenweideslingerbos.nl!
 • Hoelang bestaat de dierenweide?
  De dierenweide in Huissen bestaat al heel lang, maar het was niet eerder open voor publiek. Drie vrijwilligers kwamen met het idee om de vervallen boerderij op te knappen. In maart 2019 gingen zij met een aantal andere vrijwilligers aan de slag. Sinds 3 april 2022 zijn we elke zondag open. Hou altijd onze nieuwsberichten of berichten op Facebook in de gaten voor de actuele openingstijden.
 • Welke dieren zijn er op de weide?
  Op de dierenweide lopen veel verschillende dieren rond. De meeste hebben ook een naam. Pony Eve en ezel Jannie. Herten Beauty, Bambi en haar dochter Vlinder. Alpaca's: Mo en Ali. Schapen Madame en Alfa. Rammen Odin en Brutus. Geiten Mien, Hope, Peer, Mais, Mees, Vigo, Bobbie en Minimees. Varkens Beer en Roos. Ook zijn er nog kippen en hanen.
 • Mogen we de dieren voeren?
  We begrijpen dat het leuk is om dieren te voeren, maar dat mag om een aantal redenen niet. De belangrijkste? Ze kunnen ziek worden. Sommige dieren kunnen zich overeten. Dan worden ze te dik en kunnen ze erg ziek worden. Wist je dat het sinds 2003 zelfs verboden is om keukenafval en etensresten naar de kinderboerderij mee te nemen en te voeren aan de dieren? Onze dieren krijgen trouwens speciaal eten, in overleg met onze dierenarts.
 • Wie verzorgt de dieren?
  Vrijwilligers houden de boel op Dierenweide Slingerbos draaiende. Onze dierenverzorgers draaien een dienst in de ochtend of in de middag. De een doet dat iedere week, de ander meerdere keren per week en weer een ander eens in de zoveel tijd. Ook zijn er speciale dierencoördinatoren die alles weten over een diersoort. Verder hebben we een vaste dierenarts die onze dieren goed kent. Hij geeft ons ook advies, zodat we goed voor alle dieren kunnen zorgen. Wil jij dierenverzorger worden? Stuur een mail naar info@dierenweideslingerbos.nl.
 • Welke speeltoestellen zijn er?
  Op de dierenweide staan verschillende speeltoestellen. Er zijn twee schommels. Eentje is zelfs geschikt voor de allerkleinste bezoekers. We hebben een glijbaan, een heuvel om te ravotten en een soort evenwichtsbalk. Lekker vies en nat worden doe je bij onze waterpomp.
 • Op welke manieren kan ik de dierenweide steunen?
  Er zijn verschillende manieren waarop je de dierenweide kunt steunen. Lees hier meer over de manier waarop jij jouw steentje kunt bijdragen.
Dierenweide website alpaca's.jpeg
bottom of page